Τυροπιτάκια

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 170 γραμ. Φετα, τρίμμα
  • 50 γραμ. Τυρί γκόυντα, τριμμένο
  • 50 γραμ. παρμεζάνα, γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • λίγο γάλα
  • μισό ματσάκι άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για τυροπιτάκια, ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε τη φέτα και προσθέστε τα υπόλοιπα τυριά, το αυγό, το γάλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο, αν σας αρέσουν τα μυρωδικά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και ξεκινήστε να προετοιμάζετε τα τυροπιτάκια.
  3. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο πασπαλίστε με λιωμμένο βούτυρο. Απλώστε από πάνω άλλο ένα φύλλο (ώστε να επικαλύπτονται) και πασπαλίστε το και αυτό με λιωμμένο βούτυρο.
  4. Κόψτε τα φύλλα σε τρεις οριζόντιες λωρίδες και στην άκρη της κάθε λωρίδας βάλτε μια κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώστε τη μία γωνία για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και συνεχίστε να διπλώνετε το τρίγωνο μέχρι το τέλος της λωρίδας. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
  5. Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα μέγάλο αντικολλητικό ταψί και αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο. Ψήστε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, ώσπου να χρυσαφίσουν και να τραγανίσουν.

    Καλή όρεξη!

#Συνδυάζεται τέλεια με : Γλυκό τσίλι σως
Sissy's creations
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε