Μπανόφι
Υλικά:
1,5 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
350 γρ. καραμέλα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 μπανάνες μεσαίες
330 γρ. κρέμα γάλακτος
(τρούφα για τη διακόσμηση )
Κονιάκ
Γάλα (εβαπορέ)
Εκτέλεση:
1. Σ' ένα πιάτο ανακατεύουμε λίγο κονιάκ και λίγο γάλα αραιωμένο με νερό. Βουτάμε τα μπισκότα (ανά 3) μέσα στο πιάτο και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελάχιστα και από τις 2 πλευρές.
2.Σε ταψί (33cm x 21cm) στρώνουμε 2 στρώσεις μπισκότων φροντίζοντας να καλύψουμε τις άκρες.
3.Αφήνουμε τον κάδο του μίξερ για τουλάχιστον 10' στην κατάψυξη.
4. Προσθέτουμε την καραμέλα γάλακτος από πάνω στρώνοντάς τη ομοιόμορφα κι έπειτα απλώνουμε τις μπανάνες (κομμένες σε μικρά κομμάτια) πάνω από την καραμέλα
5. Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε ωσότου γίνει σαντιγί.
6. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.
7. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30'. Σερβίρουμε με τρούφα.
Tip: Αν θέλουμε τη σαντιγί πιο γλυκιά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη κατά το χτύπημα.
Tip2: Αντί για μπανάνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φράουλες, ακτινίδιο,...