Τηγανίτες
Οι τηγανίτες είναι για εμένα ένα πιάτο που τρώγεται παντού και σε κάθε περίσταση. Για παράδειγμα μπορείτε να το φτιάξετε ως ορεκτικό, κυρίως (αν τις συνοδέψετε με γαλοπούλα και τυρί) ή ακόμα και για επιδόρπιο (αν τις συνοδέψετε με σιρόπι ή παγωτό, πραλίνα κλπ.)
Υλικά (για 12 μερίδες)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αυγό μέχρι να «δέσει» και έπειτα το ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει τοποθετήστε στο τηγάνι το ¼ του φλιτζανιού από το μίγμα και τηγανίστε για 1-2 λεπτά.
Μόλις οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες (φροντίστε να είναι ζεστές) σερβίρετε με μέλι, maple syrup, κανέλα ή σοκολάτα.
Tip1: Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς (π.χ.κρέπες,pancakes=τηγανίτες) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου, όταν το προσθέτουµε στο υπόλοιπο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ο χυλός.
Tip2: Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα οι τηγανίτες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.