Τα γεμιστά της γιαγιάς Ελισσάβετ!
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 1 περίπου ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: 1,5 ώρα
Υλικά
- 6 ντομάτες
- 6 πιπεριές πράσινες
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 κρεμμύδια
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- Ρύζι καρολίνα (7 κούπες)
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
1) Αφαιρούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις 5 πιπεριές.
2) Αλέθουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες στο μούλτι και το κρατάμε στην άκρη. Έπειτα, αλέθουμε 1 πιπεριά και το εσωτερικό από τις μελιτζάνες.
3) Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.
4) Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, την αλεσμένη πιπεριά και μελιτζάνα, το μαϊντανό, το αλάτι και πιπέρι και 3 κουταλιές της σούπας από την αλεσμένη ντομάτα.
5) Γεμίζουμε τα γεμιστά μέχρι τα 3/4 του κάθε λαχανικού και ανάμεσα βάζουμε τις πατάτες.
6) Περιχύνουμε στο ταψί την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα και το λάδι.
7) Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν, να μελώσουν και να μαλακώσει και το ρύζι και οι πατάτες.
Καλή απόλαυση!
Tip1: Αν έχετε γεμίσει όλα τα λαχανικά με τη γέμιση και σας έχει περισσέψει λίγη, βάλτε λίγη από τη ντομάτα που έχετε αλέσει και κρατήσει για το ταψί και περιχύστε πάνω από τα λαχανικά.
Tip2: Αν ελέγξετε το ρύζι και είναι έτοιμο αλλά οι πατάτες είναι ακόμα σκληρές, τότε χαμηλώστε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου και αφήστε στον φούρνο για άλλα 10' περίπου.
Tip3: Αν έχουμε αφαιρέσει το εσωτερικό από τις πιπεριές και έχουν μείνει λίγα σποράκια, γυρίστε ανάποδα την πιπεριά και χτυπήστε ελαφρώς με ένα κουτάλι της σούπας.