Σουπιές Κρασάτες
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα κρασί
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 10 κόκκους πιπέρι
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια, αφήνοντας τα κεφάλια ολόκληρα. Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζουμε, ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, έως να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τις σουπιές και τις ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά. Έπειτα, διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 1/4 της κούπας νερό και τον ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Τέλος, τις σκεπάζουμε και τις σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα.
Καλή όρεξη!