Σορμπέ σύκο-μπανάνα
(Με την παρούσα συνταγή βγαίνουν 3-4 μερίδες)
Υλικά:
- 6 μεσαία πράσινα σύκα (θα χρειαστούμε το εσωτερικό)
- 3 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2,5-3 μικρές προς μεσαίες ώριμες μπανάνες
Εκτέλεση:
Στο μούλτι χτυπάμε τα σύκα με τη ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τις μπανάνες καθώς χτυπάμε. Αφού αναμειχθούν καλά, τα τοποθετούμε σ'ένα μεσαίο μπολ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.