Σκορδόψωμο με τυρί
Υλικά
350 γρ αλεύρι
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
140 ml γάλα χλιαρό
40 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
½ κουταλάκι αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
40 γρ βούτυρο
Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
200 γρ τυρί (εγώ έβαλα γκούντα αλλά και η μοτσαρρέλα του ταιριάζει πολύ)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε, βάζοντας σε ένα μπολ περίπου το μισό αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι, λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στην πορεία ενσωματώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
Έπειτα τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω του την ζύμη μας. Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε με τα χέρια σε χοντρό φύλλο.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και την βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το αντικολλητικό χαρτί.
Έπειτα σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε ένα σκόρδο ψιλοκομμένο, το βούτυρο, λίγο φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφού έχουν ανακατευτεί καλά τα υλικά μεταξύ τους, παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε την ζύμη μας από πάνω με το μείγμα. Προσέχουμε να πάει παντού.
Στα σημεία που έχουμε κάνει τον διαχωρισμό των τετραγώνων βάζουμε το τυρί που επιλέξαμε, κομμένο σε σχήμα μπαστουνιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!!!