Ραβανί
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
4 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα και χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι μας. Είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει γιατί θα πρέπει να πέσει κρύο σε ζεστό γλυκό. Βράζουμε λοιπόν τα υλικά μας για 7-9 λεπτά περίπου. Αφού βράσει αποσύρουμε μέχρι να κρυώσει. (Θα πρότεινα να το βγάλετε λίγο έξω από το σπίτι αν ο καιρός είναι δροσερός και η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.)
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180oC πάνω κάτω. Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν μέχρι να γίνουν μια ωραία αφράτη κρέμα. Προχωράμε με το ξύσμα, την βανίλια, και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε να ενωθούν καλά και να είναι ομοιόμορφα. Ρίχνουμε σε ταψί (30εκ) και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στη μεσαία σχάρα.
Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουνε επιφανειακές τρυπούλες στο γλυκό και σιροπιάζουμε ομοιόμορφα με κουτάλα μέχρι να τελειώσει όλο το σιρόπι. (Μπορεί να φαίνεται πολύ όμως πιστέψτε με είναι ακριβώς όσο χρειάζεται για να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.) Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!