Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Υλικά:
- 1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 κούπας πετιμέζι
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση:
Σ' ένα μπολ βάζω το λάδι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το πετιμέζι. Ανακατεύω καλά!
Προσθέτω τη ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύω καλά με το σύρμα.
Προσθέτω το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύω καλά!
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω, μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια!
Σε ένα ταψί στρώνω αντικολλητικό χαρτί και αρχίζω να πλάθω τα μουστοκούλουρα! Δεν φουσκώνουν πάρα πολύ οπότε μην τα κάνετε πολύ μεγάλα με μεγάλη τρύπα στη μέση αν θέλετε να είναι όμορφα και μαλακά!
Ψήνω στους 170°C στις αντιστάσεις για 10'.
Καλή απόλαυση!