Κουραμπιέδες

   Υλικά (για 80 κουραμπιέδες)

 

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 170 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γρ ηλιέλαιο
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 30 γρ ροδόνερο
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • 3 βανιλίνες 
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  •   140 γρ αμύγδαλο ωμό, ανάλατο, με τη φλούδα

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη (περίπου 100 γρ)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά.
  2. Τα χρυπάμε στο μούλτι  ίσα να ναι χοντροκομμένα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι,την ζάχαρη άχνη, το ηλιέλαιο, το ροδόνερο και χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε , τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα τριμμένα αμύγδαλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ κι ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη (να είναι ελάχιστα σφιχτή ώστε να μην απλώσει κατα το ψήσιμο) 
  6. Φτιάχνουμε μπαλάκια των 25 γρ το καθένα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-13 λεπτά στους 170 c.
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Tip: Όταν φτάσει η στιγμή να τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα πρέπει είναι μαλακά και ροδοκόκκινα από κάτω. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω στον φούρνο, διότι μπορεί να σκληρύνουν αρκετά και να αλλοιωθεί η μαλακή εσωτερική υφή που επιθυμούμε.

Sissy's creations
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε