Κουλουράκια Πασχαλινά

Recipe by: Νόνα Ελισσάβετ

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 30 γραμμ. αμμωνία
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα 
  • χυμό μισού λεμονιού
  • χυμό μισού πορτοκαλιού 
  • 1 φλιτζάνι γάλα (περίπου) χλιαρό προς κρύο 
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγνό (300γρ)
  • 5 βανιλίνες
  • 600 γραμμ. ζάχαρη (2 1/2 φλυτζ)
  • Λίγο αλάτι (μισή πρέζα)
  • 1.500 γραμμ. αλεύρι (περίπου)

Εκτέλεση:

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια (κρατάμε τα ασπράδια) και τοποθετούμε τους κρόκους μέσα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Ρίνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά το βούτυρο λιωμένο αφού το έχουμε αφησει να κρυώσει, με προσοχή για να μην κόψουν τα αυγά,χτυπώντας διαρκώς. Μετά σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με την αμμωνία. Αφού τα χτυπήσαμε στο χέρι τα βάζουμε μέσα στο μείγμα. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού , το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά (με προσοχή γιατί η σόδα αφρίζει). Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε. Εν συνεχεία, ρίχνουμε λίγο αλεύρι, χτυπάμε και προσθέτουμε τα ασπράδια που έχουμε κάνει μαρέγκα. Σιγά, σιγά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι (όσο πάρει μέχρι να γίνει ζύμη). *(Η ζύμη πρέπει να 'ναι σαν πλαστελίνη)*. Τώρα, αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα και έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζουμε να πλάθουμε (όχι πολύ μεγάλα σχέδια γιατί θα φουσκώσουν). Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170oC για περίπου 15 λεπτά (κοιτάξτε το χρώμα που έχουν πάρει απο κάτω για να καταλάβετε αν είναι έτοιμα).

...ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Tip: Αν θέλετε, μπορείτε πριν το φούρνισμα να αλείψετε τα κουλουράκια με μείγμα 1 κρόκου και ελάχιστου νερού. 

Sissy's creations
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε