Κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα!!!
Είναι και νηστίσιμα
Υλικά (30-40 κουλουράκια):
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα 500 γρ. αλεύρι (περίπου)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε και τα τοποθετείτε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 30-40 περίπου λεπτά.
Tip: Μπορείτε να βάλετε 1 κουταλιά της σούπας κανέλα κοφτή ή γεμάτη αναλόγως με το πόσο θέλετε να ακούγεται στη γεύση.