Κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού!

(Χωρίς την προσθήκη τυριού η παρούσα συνταγή

των κολοκυθοκεφτέδων είναι κατάλληλη για:

ovo-vegetarian και flexitarian/semi vegetarian )

Υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξηρό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα
  • λίγο αλεύρι
  • ελαιόλαδο

Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • 4-5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3-4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πάρα πολύ λίγο πιπέρι (περίπου το 2/7 κ.γ)

(Για την παρασκευή του ντιπ απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά.)

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή στο μύλο των λαχανικών. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.

2 Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε. Στύβετε με τα χέρια σας τα τριμμένα κολοκυθάκια, για να φύγουν τα υγρά τους και α ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τη φρυγανιά, το αβγό, Το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

3. Ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα μίγμα εύπλαστο. Εάν δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη φρυγανιά.

4. Βάζετε σε ένα ρηχό πιάτο αλεύρι. Πλάθετε με το μίγμα, κεφτεδάκια, μεσαίου μεγέθους.

5. Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

6. Βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Καλή όρεξη!

Tip: Για πιο εύκολο πλάσιμο, αφήστε το μίγμα σκεπασμένο για 1,5 ώρα περίπου στο ψυγείο.

Sissy's creations
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε