Ιμάμ Μπαϊλντί
Υλικά
8-10 μελιτζάνες φλάσκες
8 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
4 πιπεριές σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο
φρέσκια τριμμένη ντομάτα ή χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια ντομάτα πελτέ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο, νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πλαϊνά από τις μελιτζάνες και χαράζουμε με μαχαίρι και από τις δύο πλευρές να περάσει απέναντι η χαρακιά, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, μισή ώρα περίπου.
Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αρκετά καλά να πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και σκεπάζουμε με νεράκι, βράζουμε για 15 λεπτά.
Γεμίζουμε τις ανοιγμένες μελιτζάνες που πατήσαμε με ένα κουτάλι και γεμίζουμε με τρυπητή κουτάλα όλες τις μελιτζάνες, το ζουμάκι το αδειάζουμε από πάνω και προσθέτουμε λίγο νερό ως την μέση του ταψιού.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς να πάρουν χρώμα και να έχει μείνει λίγο ζουμάκι στο ταψί.
Καλή απόλαυση!