Η Σκορδαλιά της γιαγιάς Ελισσάβετ
Μερίδες:1-2
Βαθμός δυσκολίας:1
Υλικά
2 μεσαίες πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε νερό να βράσουν. (Προσέχουμε το νερό να καλύπτει τις πατάτες.) (Μετράμε 20' περίπου από τη στιγμή που το νερό θα αρχίσει να βράζει, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.)
2. Τις αφαιρούμε από το κατσαρολάκι και τις αφήνουμε 5' να κρυώσουν ελαφρώς. Έπειτα, τις τοποθετούμε το μπλέντερ (ή σ'ένα μπολ χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό πολτοποιητή) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και λιώνουμε εντελώς την πατάτα μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή.
3. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30' και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!
(Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες. )
#Ταιριάζει τέλεια με: θαλασσινά