Χριστουγεννιάτικο Κέικ


-Υλικά-

  • 300 γρ. αλεύρι  γοχ
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι (ή οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο ή mix κομμένο σε μικρά κομματάκια)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη διακόσμηση 

  • Γλάσο (ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη και νερό)
  • κράνμπρερι και γκότζι μπέρι

-Εκτέλεση-

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και την άχνη σ' ένα άλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε.
  4. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρώς.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
  6. Τοποθετούμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Καλά Χριστούγεννα!

Sissy's creations
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε