Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Υλικά
(20 περίπου μπισκότα)
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασια δωματίου (μπορείτε να το ζεστάνετε στα μικροκύμματα για πιο γρήγορα)
100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
220 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1,5 κ.γ. κοφτό κανέλα
Ξύσμα από 1 μεσαίο πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη.
Πιέζουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Έπειτα πλάθουμε για λίγο και έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη (μ' έναν πλάστη) και σχηματίζουμε με κουπ πατ, τα σχήματα της αρεσκείας μας, πάχους 1 εκατοστού περίπου.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).Έτοιμα!
Καλή απόλαυση και
Καλά Χριστούγεννα!
Tip1: Για να φτιάξετε γλάσο ανακατέψτε ζάχαρη άχνη με ελάχιστο νερό (και αν θέλετε να του δώσετε χρώμα, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή.)
Tip2: Για να τσεκάρετε αν τα μπισκότα είναι έτοιμα να βγουν από τον φούρνο, κοιτάξτε την κάτω πλευρά (πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφένια).
Tip3: Αν η ζύμη πριν μπει στο ψυγείο θρυμματίζεται πολύ εύκολα μην ανησυχείτε. Απλώς πιέστε ώστε να σχηματίσετε μικρές μπάλες, βάλτε στο ψυγείο και μόλις τις βγάλετε ζυμώστε την καθεμιά για 3’.

