Γαριδοπίλαφο
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες, μεγάλες και καθαρισμένες
- 3 κούπες ρύζι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα ντοματάκι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, όσο χρειάζεται για το ρύζι χωρίς όμως να ρίξουμε μέσα το ρύζι!
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό επιπλέον, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τις γαρίδες και τις βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, σουρώνουμε το ζωμό και και τον φυλάμε σε μία άλλη κατσαρόλα. Θα μας χρειαστεί σε λίγο.
Τώρα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε αυτό.
Προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες, τη ντομάτα και τον ζωμό που είχαμε φυλάξει.
Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε και το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γαριδοπίλαφο να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!